top of page

Sylphides belofte

6 - 9 jaar

Een gedanst sprookje voor de hele familie, over beloftes nakomen en keuzes maken.

Sylphides belofte

'Sylphides belofte' is een voorstelling in de reeks "bewerkingen van klassiekers voor de jeugd’’. Een gedanst sprookje voor de hele familie, over beloftes nakomen en keuzes maken. Gebaseerd op de gelijknamige klassieker 'La Sylphide'

De voorstelling gaat over de knappe jongeman James die gaat trouwen met de strenge boerenmeid Effie. Eigenlijk droomt James van het meisje op het schilderij dat boven de open haard hangt, maar ja dat is een schilderij….

Wat James niet weet is dat Sylphide, het meisje op het schilderij, al jaren verliefd op hem is. Om voor 1 keer in het echt met hem te kunnen dansen heeft zij een heks een belofte gedaan. De heks tovert haar uit het schilderij in ruil voor haar dansschoentjes.

James komt thuis van zijn werk wanneer Sylphide plotseling verschijnt. Ze is betoverend mooi en James is op slag verliefd op haar. Zodra Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los met James en vergeet ze haar belofte aan de heks. Wanneer de heks haar herinnert aan haar belofte, probeert Sylphide samen met James onder die belofte uit te komen. De heks is daar boos om en besluit Sylphide een lesje te leren, want wat je belooft moet je doen, toch?

Thema: Waarde van de belofte, klassieker
Leeftijd: 6-9 jaar
Choreografie/Concept: Lonneke van Leth
Film/Scenografie/Concept: Vincent de Kooker
Dans: Riccardo Sbrighi en Camille Pidou
Kostuums: Heidi de Raad
Muziek: Divers

bottom of page