JEUGDVOORSTELLINGEN

Wij bieden jeugdvoorstellingen en educatie trajecten voor het primair en voortgezet onderwijs. In de regio Den Haag kunt u hiervoor direct contact opnemen via zakelijk@lonnekevanleth.nl. Buiten Den Haag worden onze voorstellingen verkocht via impresariaat Uit de Kunst.

 

Aanvullende workshops

Wij bieden ook een aanvullend workshopprogramma voor en/of na de voorstelling. In de workshops krijgen leerlingen een beeld van de dansgeschiedenis, of wordt dans vergeleken met andere disciplines (The Match), wordt meer begrip gecreëerd voor een klassieker (Coppelia, De Vuurvogel, Een Romeo & Julia) of worden maatschappelijke problemen in de wereld van jonge mensen aan de hand van een voorstelling besproken (De loverboy en het meisje) of de plastic soep bij voorstelling 'Afval? ben je Mal!'. Deze workshops zorgen voor intensief contact met de dansers, waardoor de voorstelling intenser wordt ervaren door de leerlingen.

Zie hier ons workshopmenu

 

Leerlijn Dans

Ook bieden wij een complete leerlijn Dans waarbij de inhoudelijke wensen van de school worden afgestemd op de mogelijkheden van Lonneke van Leth. Het programma is verdeeld over alle leerjaren en niveaus binnen de school. De leerlingen krijgen de ruimte om hun werk te presenteren, op elkaar te reflecteren en te analyseren, zodat zij een gefaseerd leerproces doormaken. Voorstellingsbezoek is ook een vast onderdeel van de leerlijn. Alle activiteiten worden door Lonneke van Leth en twee vaste dansdocenten uitgevoerd. De leerlingen zijn hierdoor goed op de hoogte van de werkwijze van het gezelschap en raken bekend met de dansers en docenten. Dit bevordert het proces.

DANSKLASSIEKERS

De komende jaren maakt Lonneke van Leth de reeks “De Tien Klassiekers”. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd. Het doel is het culturele erfgoed onder de aandacht van jongeren te brengen, hen te laten zien dat deze verhalen begrijpelijk zijn en te laten zien wat de invloed is van klassiekers op alles wat daarna is gemaakt. Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige, verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij menig leerling.

 

De reeks bestaat uit de volgende klassiekers:

 1. De Vuurvogel
 2. Coppelia
 3. Een Romeo en Julia 
 4. Sylphides Belofte
 5. Assepoes
 6. Midzomernachtsdroom
 7. Het Zwanenmeer
 8. Don Quichote
 9. Doornroosje
 10. De Notenkraker

Naast het tien klassiekerstraject bieden wij ook de volgende schoolvoorstellingen:

 1. The Match
 2. De Loverboy en het Meisje
 3. Het grote schaakspel
 4. Afval? Ben je mal!

DANSLESSEN

Onze dansers geven lessen in klassiek ballet en moderne dans. Voor gratis proefles mail naar info@lonnekevanleth.nl

Adres: Binckhorstlaan 36, M601 (ingang naast Colorworks, lift naar de 6e etage). U kunt 3 uur gratis parkeren.

Seizoen najaar 2018/2019 start 20 augustus

Losse lessen kosten €17,50 per les.

Wanneer je een hele cursus volgt (blok 1 van augustus tot december of blok 2 van januari tot juli) betaal je €12,50 per les.

Wil je het hele jaar dansen? Wanneer je beide blokken helemaal volgt betaal je slechts €10,00 per les. Belangrijk om te weten: Instappen kan ten alle tijden.

 

Rooster najaar 2018

 • Klassiek op maandagavond 19.00 – 20.15, 17 lessen, docent Lonneke van Leth of Steven Pinheiro
 • Modern op woensdagavond 19.15 – 20.30, 17 lessen, docent Camille Pidou
 • Klassiek op de woensdagavond 20.30 – 21.45, 17 lessen, docent Camille Pidou

 

Aanmelden of meer informatie? Mail naar info@lonnekevanleth.nl