JEUGDVOORSTELLINGEN

Wij bieden jeugdvoorstellingen en educatie trajecten voor het primair en voortgezet onderwijs. In de regio Den Haag kunt u hiervoor direct contact opnemen via zakelijk@lonnekevanleth.nl. Buiten Den Haag worden onze voorstellingen verkocht via impresariaat Uit de Kunst.

 

Aanvullende workshops

Wij bieden ook een aanvullend workshopprogramma voor en/of na de voorstelling. In de workshops krijgen leerlingen een beeld van de dansgeschiedenis, of wordt dans vergeleken met andere disciplines (The Match), wordt meer begrip gecreëerd voor een klassieker (Coppelia, De Vuurvogel, Een Romeo & Julia) of worden maatschappelijke problemen in de wereld van jonge mensen aan de hand van een voorstelling besproken (De loverboy en het meisje) of de plastic soep bij voorstelling 'Afval? ben je Mal!'. Deze workshops zorgen voor intensief contact met de dansers, waardoor de voorstelling intenser wordt ervaren door de leerlingen.

Zie hier ons workshopmenu

 

Leerlijn Dans

Ook bieden wij een complete leerlijn Dans waarbij de inhoudelijke wensen van de school worden afgestemd op de mogelijkheden van Lonneke van Leth. Het programma is verdeeld over alle leerjaren en niveaus binnen de school. De leerlingen krijgen de ruimte om hun werk te presenteren, op elkaar te reflecteren en te analyseren, zodat zij een gefaseerd leerproces doormaken. Voorstellingsbezoek is ook een vast onderdeel van de leerlijn. Alle activiteiten worden door Lonneke van Leth en twee vaste dansdocenten uitgevoerd. De leerlingen zijn hierdoor goed op de hoogte van de werkwijze van het gezelschap en raken bekend met de dansers en docenten. Dit bevordert het proces.

DANSKLASSIEKERS

De komende jaren maakt Lonneke van Leth de reeks “De Tien Klassiekers”. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd. Het doel is het culturele erfgoed onder de aandacht van jongeren te brengen, hen te laten zien dat deze verhalen begrijpelijk zijn en te laten zien wat de invloed is van klassiekers op alles wat daarna is gemaakt. Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige, verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij menig leerling.

De reeks bestaat uit de volgende klassiekers:

 1. De Vuurvogel
 2. Coppelia
 3. Een Romeo en Julia 
 4. Sylphides Belofte
 5. Assepoes
 6. Midzomernachtsdroom
 7. Het Zwanenmeer
 8. Don Quichote
 9. Doornroosje
 10. De Notenkraker

Naast het tien klassiekerstraject bieden wij ook de volgende schoolvoorstellingen:

DANSLESSEN

In onze eigen studio in BINK36 verzorgen wij danslessen gegeven door gediplomeerde docenten. Momenteel worden de lessen gegeven door Lonneke van Leth en haar vaste dansers Camille Pidou en Riccardo Sbrighi. Vaste invalster van Lonneke van Leth is Steven Pinheiro. Onze studio biedt lessen voor beginners en gevorderden op verschillende tijdstippen. De ruimte heeft een gezamenlijke kleedkamer en verkeersruimte. BINK36 heeft voldoende gratis bewaakte parkeerplekken.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende stijlen:

 • Klassiek ballet
 • Moderne dans

 

Adres

Binckhorstlaan 36, M601 (ingang naast Colorworks, lift naar de 6e etage)

 

Kosten

De pakketten die we aanbieden zijn:

 • Klassiek op maandagavond 19.00 – 20.15,  17 lessen, docent Lonneke van Leth (€ 212,50)
 • Modern op woensdagavond 19.00 – 20.15, 17 lessen, docent Riccardo Sbrighi (€ 212,50)
 • Klassiek op de woensdagavond 20.15 – 21.30, 17 lessen, docent Camille Pidou (€ 212,50)

 

Losse lessen

Het is ook mogelijk om losse lessen te volgen. De kosten voor een losse les bedragen € 17,50.

Voor meer lessen per week zijn de kosten aanvullend € 75,00 voor 10 lessen. Wil je het eens gratis, vrijblijvend proberen of heb je vragen over het programma, welk niveau bij je past of de kosten? Stuur dan een mail naar: lonneke@lonnekevanleth.nl 

 

Voor de lessen op de maandagen (ver) gevorderden geldt:
 • tm 18 juli 2018 in totaal 25 lessen, geen les op 2e paas en pinksterdag
 • per cursus 312,50 
 • bij afname tweede cursus 250 euro
 
Voor de lessen op de woensdagen beginners/gevorderden geldt:
 • tm 18 juli 2018 in totaal 27 lessen.
 • per cursus 337,50
 • bij afname tweede cursus 270 euro