Workshops

Losse dansworkshops op school of op locatie, voor of na de dansvoorstellingen alles is mogelijk. In de workshops krijgen leerlingen een beeld van de dansgeschiedenis, of wordt dans vergeleken met andere disciplines (The Match), wordt meer begrip gecreëerd voor een klassieker (Coppelia, De Vuurvogel, Een Romeo & Julia) of worden maatschappelijke problemen in de wereld van jonge mensen aan de hand van een voorstelling besproken (De loverboy en het meisje) of de plastic soep bij voorstelling 'Afval? ben je Mal!'. Deze workshops zorgen voor intensief contact met de dansers, waardoor de voorstelling intenser wordt ervaren door de leerlingen.

Duur workshop: 50 minuten

Prijs workshop: € 200,00

 

Informeer via:

Lonneke van Leth dansgezelschap voor de jeugd

zakelijk@lonnekevanleth.nl voor alle mogelijkheden

In deze workshop wordt de koppeling gemaakt tussen dans en emoties. Er wordt aan de hand van 5 basisemoties een choreografie aangeleerd. Daarna gaan de leerlingen in groepjes aan de slag. Zij bedenken zelf bewegingen die voortkomen uit verschillende emoties. Daaruit ontstaat een gezamenlijke choreografie die natuurlijk ook wordt gepresenteerd. Voor de leerlingen een mooi vertrekpunt om dans verder te ontdekken!

In deze workshop wordt kennisgemaakt met 5 verschillende dansstijlen om een idee te krijgen van de ontwikkeling van de dans in de hele wereld. De leerlingen krijgen per dansstijl de achtergrond en voorbeelden, waarna er een fusion-choreografie ontstaat. De workshopleiders helpen de leerlingen met de passen en de dynamiek van de choreografie. Dit is een uitstekende workshop om dans en haar geschiedenis te introduceren bij leerlingen.

Vanuit alledaagse bewegingen (bijvoorbeeld tuinsproeien, boodschappen doen en koken) worden discomoves aangeleerd en bedacht en ouderwetse discomoves krijgen een hedendaagse twist! Samen met de dansers wordt uit de bewegingen een choreografie samengesteld. Leerlingen ontdekken dat je zelfs met alledaagse bewegingen makkelijk en op een ludieke manier een choreografie kunt creëren. De creativiteit van de leerling wordt in deze workshop zeker aangesproken en het plezier staat voorop!

Bewegingen uit de sport- en voetbal wereld worden vergeleken met bewegingen uit de danswereld. Met gebruik van multimedia wordt getoond dat sporters eigenlijk dezelfde bewegingen maken als dansers. Sporters zijn een soort dansers op het veld, alleen zij gebruiken hun spieren op een andere manier. Hoe kun je een sport gebruiken om tot een choreografie te komen? De leerlingen ontdekken dit samen met onze dansers. Daarna worden zij verleid om een eigen choreografie te maken met zelf aangedragen sportbewegingen. Onze dansers krijgen het altijd voor elkaar om zelfs de minst actieve leerlingen met veel enthousiasme aan het 'dansen' te krijgen.

Deze workshop kan een vervolg zijn op de workshop Emoji dans, maar kan ook als op zichzelf staand worden afgenomen.

Aan de hand van een lijnenspel stellen leerlingen én de dansers zich open en leren elkaar beter kennen. Verschillende rollen binnen families en groepen worden benoemd en omgezet naar dansbewegingen. Met deze tool worden manieren aangedragen hoe met die rollen en de dynamiek in groepen om te gaan. Leerlingen gaan met verschillende familiesituaties en bewegingen aan de slag en geleidelijk aan vormt zich een 'choreografie'.

Aan het eind van de workshop weten leerlingen dat respect, eerlijkheid, elkaar leren kennen, minder snel oordelen en openstaan voor anderen nodig zijn bij het functioneren van en binnen een groep. Iedereen is anders en dat hebben zij met behulp van dans ontdekt!

Lonneke van Leth Dans is het Haagse dansgezelschap voor de jeugd en onderdeel van Den Haag dansstad. 

Lonneke van Leth Dans wordt structureel gesteund door de Gemeente Den Haag.

Contact:

Lonneke van Leth Dans

Binckhorstlaan 36 M601

2516 BE Den Haag

info@lonnekevanleth.nl

  • Grey Facebook Icon

SOCIAL MEDIA

© 2020 by Vincent de Kooker