top of page

Haagse Shuffle experience

Wat is de Shuffle experience

Heb jij interesse om mee te doen met jouw school?

Dat kan in overleg met ons. Neem contact op met: zakelijk@lonnekevanleth.nl.

 

Na een pilot van de Haagse Shuffle experience in november 2020 en een succesvol driejarig traject zijn er voor schooljaar 24/25 nog enkele plekken voor nieuwe scholen beschikbaar. Door de Haagse Shuffle bewegen kinderen veel meer op school en leren extra dansvaardigheden. De beweegmomenten worden ingebed in de dagelijkse bezigheden op school. 

 

De groepen 6, 7 en 8 krijgen per schooljaar ieder twaalf workshops naar wens van de school verspreid over het schooljaar.

In deze workshops zit een opbouw:

  • de groepen 6 leren een vereenvoudigde versie van de Haagse Shuffle, verschillende dansstijlen en de beginselen van het dansen van figuren (vierkanten, lijnen). 

  • De groepen 7 leren van alledaagse bewegingen een choreografie te maken en beoefenen de  originele versie van de Shuffle. 

  • De groepen 8 blijven in beweging met de originele versie van de Shuffle maar maken een eigen schooldans. 

 

  • Voor de groepen 3, 4 en 5 maakt groep 6 middels een online tutorial korte energizers en ademhalings- en stretch-oefeningen die gemakkelijk in de klas tussendoor uitgevoerd kunnen worden. 

 

  • Daarnaast wordt jaarlijks een Challengedag georganiseerd! Finale-scholen kunnen de Haagse Shuffle wisselbeker winnen, en deelnemen aan een sportief uitje.

 

  • Leerkrachten informeren we in een jaarlijkse workshop van twee uur over het waarom, hoe en wat van het inhoudelijk lesprogramma. Wanneer de leerkrachten een gezonde leefstijl bewust uitdragen en misschien zelfs lekker mee shuffelen, zijn leerlingen vaak nog meer gemotiveerd in de workshops.

Subsidie

Door financiele bijdragen van Fonds 1818, GGD Haaglanden, VSB Fonds en de gemeente Den Haag kunnen wij de Haagse Shuffle voor een kleine bijdrage aanbieden aan de scholen. 

De school gaat dit traject aan met Lonneke van Leth Dans en Haagse Aanpak Gezond Gewicht voor de volle drie jaar.

bottom of page