Het verrotte leven van Floortje Bloem

Een recht in het hart rakende dansbewerking van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls.

Het verrotte leven van Floortje Bloem

Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over wie schuldig is aan het zware en heftige leven van Floortje Bloem. Omdat de talkshowhost vooral geïnteresseerd is in sensationele emo-televisie, verzanden de personages in een verharde en verzuurde blame game en lopen de gemoederen hoog op. De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen.

In dit decor toont solodanseres Camille Pidou het innerlijke leven, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje. Diverse bekende acteurs als Kees Boot, Justus van Dillen, Claire Bender en Astrid van Eck, spelen in teksten van Martijn de Rijk een rol in de voorstelling. Deze acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor. Samen met speciaal gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt de voorstelling een multidisciplinair geheel.

In januari 2020 won het boek, 38 jaar na dato, de Peter van Straaten psychologie prijs en heeft sinds het verschijnen nog niets aan zeggingskracht verloren.