top of page

Winnaars Haagse Shuffle 2024!

Vrijdag 21 juni streden 180 Haagse basisschoolleerlingen in de finale van de Haagse Shuffle. In De Uithof mochten de leerlingen, naast het dansen van de finale, ook meedoen aan een Bootcamp, de Stormbaan of Arrow Tag. De Haagse Shuffle is een meerjarig onderwijsproject van Lonneke van Leth Dans en de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (GGD Haaglanden). Groep 7 van Basisschool De Vlieger won de Haagse Shuffle wisselbeker en groep ID 6 van de Haagse Schoolvereeniging (locatie KSS) kreeg de beker voor de beste zelfgemaakte choreografie uitgereikt.


In het meerjarig project De Haagse Shuffle van Lonneke van Leth Dans en de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) bewegen en dansen leerlingen regelmatig op school om fitter te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen. De groepen 7 en 8 hebben wekenlang geleerd, geoefend en zelf choreografieën gemaakt. Wij zijn verheugd met het enthousiasme van leerlingen en leerkrachten voor ons lesprogramma en onze docenten komen wekelijks met veel plezier naar de scholen voor de lessen.


Vanaf 8.30 stroomden de enthousiaste en ietwat zenuwachtige leerlingen van 6 finalescholen De Uithof binnen. Zij konden zich direct inschrijven voor de sportieve activiteiten die zij van de GGD cadeau kregen vandaag. De leerlingen konden kiezen uit een Bootcamp, de Stormbaan, Boogschieten of Arrow Tag en onder leiding van 4 sportinstructeurs beleefden ze veel plezier. Hierna begon het spannendste gedeelte van de dag: de finale van de Haagse Shuffle!


Na een korte warming up met de docenten van Lonneke van Leth Dans dansten de leerlingen met veel inzet en enthousiasme voor de jury. De groepen 7 streden om de felbegeerde Haagse Shuffle wisselbeker. Basisschool DE VLIEGER is voor de tweede keer op rij winnaar van de Haagse Shuffle. De Haagse Shuffle werd door deze leerlingen vrolijk en strak uitgevoerd en er was sprake van harmonie en goed samenspel. De jury kon zien dat hier veel is geoefend!


De groepen 8 hebben met veel creativiteit gewerkt aan een eigen choreografie. De winnaar in die categorie is: groep ID6 van de HAAGSE SCHOOLVEREENIGING (locatie KSS). Gefeliciteerd, jullie naam wordt ook op de wisselbeker gegraveerd! Deze leerlingen hebben een choreografie met veel figuren en wisselingen gemaakt. De groep straalde eenheid uit en de choreografie werd door alle leerlingen tegelijk heel goed gedanst.


Wij bedanken alle leerlingen en leerkrachten van de 29 scholen deelnemende scholen voor hun enthousiasme en creatieve inzendingen dit schooljaar.

Voor een enkele school is er voor het volgende schooljaar is er voor een paar scholen nog ruimte om deel te nemen. Op naar volgend jaar!


De Haagse Shuffle wisselbeker werd in 2020 gewonnen door basisschool De Kameleon. In 2022 wonnen De Haagsche Schoolvereeniging en De Jonge Wereld en in 2023 mochten De Vlieger en de Gelderlandschool de wisselbeker in ontvangst nemen.

De Haagse Shuffle wordt financieel ondersteund door Fonds 1818, het VSB Fonds en HAGG (GGD Haaglanden).
Comments


bottom of page