top of page

Lonneke vertelt: bewegen en rennen in mei

''Dat al onze kids, door corona, naast vierkante ogen ook nog eens veel minder bewegen, is schrijnend. Bewegen en gezonde voeding is zo enorm belangrijk voor je fysieke en mentale toestand, of je nou danst of rent. Daarover gesproken ben ik in april in de voorbereidingen gegaan voor het rennen van de The May 50Kvoor onderzoek naar MS. Bij mij gaan rennen en dansen niet samen. Hoewel, de eerste dag de renschoenen aan: dit viel alles mee! De 2e training was uiteraard een hel. Mijn hamstrings gingen na 500 meter al in protest. Daar waar je bij het dansen juist verlenging zoekt, ga je bij rennen verkorten.


Training 3-4-5 waren weer iets beter. Maar toen was daar de dansworkshop buiten op een frisse zaterdagochtend in Enschede waar ik na een te korte warming up (want het waren nog maar kids en de meeste zonder dansachtergrond) een grote sprong voordeed en ik ‘knap!’ hoorde, gevolgd door een verzuring van enkel tot bil. Hierdoor heb ik sinds eind april geen training meer kunnen doen en bij het minste en geringste schiet de

kramp er weer in.Nu hebben er zoveel mensen zo royaal gedoneerd voor MS, dat ik mij dan ook enorm schuldig voel als ik niet ren. Maar het gaat gewoon echt niet en het lichaam herstelt traag op je 45e.


Dansers Riccardo en David en zakelijk leider Diane gaan de challenge wel aan! Wij doneren aan MS vanuit Team van Leth. En zijn jullie allen enorm dankbaar! Inmiddels staat deze teller op: €1081,- (maar ik druip dus af… wat een blamage).


- Lonneke

댓글


bottom of page