top of page

Dans de Haagse Shuffle!

Bijgewerkt op: 5 jan. 2023


Elke dag bewegen met de hele klas!

Op woensdag 23 september om 9.00 uur lanceert de Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) in samenwerking met Lonneke van Leth Dans de Haagse Shuffle tijdens de Nationale Sportweek in The Hague Beach Stadium.


De Haagse Shuffle is een challenge waarbij kinderen uitgedaagd worden iedere dag extra te bewegen. Fittere, blijere en meer g


econcentreerde kinderen! Met de Haagse Shuffle hebben scholen een leuk en energiek beweegmoment voor alle kinderen dat ingezet kan worden op elk moment van de dag.


De Haagse Shuffle Challenge

Vanaf woensdag 23 september kunnen alle scholen, groepen 7 en 8, zich aanmelden! Dans de Haagse Shuffle en maak kans op een toffe prijs voor jouw klas. Ben je er op tijd bij met jouw aanmelding, dan maak je kans op t


wee Haagse Shuffle workshops (gratis!) van de dansers van Lonneke van Leth Dans om zo de passen aan te leren. Alle Haagse basisscholen worden uitgedaagd om de Haagse Shuffle in praktijk te brengen. Lonneke van Leth Dans heeft een tutorial gemaakt, zodat de Haagse Shuffle ook zonder workshop in de klas aangeleerd kan worden.De uitdaging voor scholen is om de Haagse Shuffle zo goed mogelijk te dansen. Daarnaast moeten zij een plan bedenken hoe zij ook na de challenge regelmatig blijven ‘shufflen’ en bewegen. Een video van hun Haagse Shuffle kunnen zij inzenden via de website. Vijf scholen met de mooiste uitvoering, beste plannen en/of het meeste enthousiasme worden op 20 november bezocht door een professionele jury en live beoordeeld op samenwerking en originaliteit. De jury bestaat uit Lonneke van Leth (artistiek leider Lonneke van Leth Dans en choreograaf Haagse Shuffle), Juvat Westendorp (ambassadeur van JOGG, danser en acteur) en Andy Ninvalle (breakdancer, beatboxer en choreograaf). De winnende klas mag zich kampioen Haagse Shuffle 2020 noemen, wint de wisselbeker en een mooie prijs voor de hele klas.


Aanleiding

Nederland is kampioen zitten en dat geldt ook voor kinderen. Ze spelen veel te weinig buiten en zitten steeds meer op hun tablet of telefoon. De motorische ontwikkeling van kinderen holt daardoor snel achteruit en dat baart zorgen. De meeste kinderen dansen wel graag en doen dat vaak met groot gemak en overal. Dansen is ook leuk: bewegen op muziek, alleen of met elkaar, geeft energie en zelfvertrouwen. Zo is het idee van de Haagse Shuffle geboren. Want stel je eens voor dat alle kinderen lekker in hun vel zitten en dagelijks plezier beleven in bewegen!


Haagse Aanpak Gezond Gewicht

De Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden wil graag dat alle kinderen in Den Haag gezond opgroeien in een beweegvriendelijke omgeving waar de gezonde keuze de makkelijke keuze is. HAGG realiseert dit door samen te werken met professionals in de omgeving van het kind, onder andere door te vertellen wat gezond is en door gezond gewoon te maken. Water drinken als je dorst hebt, fruit als tussendoortje, kleine traktaties en genoeg bewegen. HAGG wil vooral laten zien dat gezond ook leuk en lekker kan zijn!


HAGG en Lonneke van Leth Dans ontdekten een gedeelde droom: dans inzetten om Haagse kinderen regelmatig te laten bewegen. Resultaat: De Haagse Shuffle!

Comments


bottom of page