top of page

The Match

6 - 16 jaar

Een gedanste voetbalwedstrijd waar dans en voetbal elkaar ontmoeten.

The Match

Een humoristische voorstelling waarin met veel energie een voetbalwedstrijd wordt gedanst. Bij deze voorstelling zijn ook de jongens van begin tot eind geboeid! De dansers storten zich op de irritante scheidsrechter, ontvangen onterecht rode en gele kaarten, doen de warming up en nemen zeer flitsend een penalty of hoekschop. Het publiek komt ook (figuurlijk) aan de bal met een nagesprek en dansroutine van 15 minuten op toneel en de tribune als afsluiting. The Match is een gedanste voetbalwedstrijd en was oorspronkelijk een choreografie opdracht van Holland Dance voor Iceland Dance company in 2003.

Bij de voorstelling kan een aparte workshop ‘Topsport en Dans’ worden geboekt. In een aansluitende workshop van totaal 50 minuten bewegen de leerlingen veel. Welke vaardigheden gebruik je als danser en topsporter iedere dag? Hoe kun je een sport gebruiken om tot een choreografie te komen?

Language no problem.

Leeftijd: 6 - 16 jaar
Thema: Dans en sport, Gedrag, Winst/verlies
Kerndoelen: 50, 45, 55, 3, 4

Choreografie/concept: Lonneke van Leth
Dansers: Riccardo Sbrighi, Camille Pidou, Noortje Vogels, Esmee le Can, David Vermeulen, Thomas van der Linden, Mathieu van Hal, Lotte van Breukelen, Nicky van Cleef, Martijn Schipper
Muziek: Ske

bottom of page