UNEVEN 2009

Uneven is een jaarlijkse avonden reeks in Theater aan het Spui waarin het publiek een diversiteit aan dansvoorstellingen krijgt te zien allemaal geïnspireerd op een vooraf bepaald gegeven. Four, Three en Two zijn de nieuwe creaties voor de avondvullende voorstelling UNEVEN van Ballet van Leth. In drie los van elkaar staande producties, nemen verschillende kunstdisciplines het voortouw. Installaties, monumentaal toneelbeeld, krachtige dans, acrobatisch partnerwerk, flitsende filmbeelden, nieuwe composities en live uitgevoerde muziek maken van deze avond een waar hoogstandje pure kunst.

  • In THREE heeft beeldend kunstenaar Vincent de Kooker het voortouw genomen. Hij heeft  een immens groot spinnenweb ontworpen welke het gehele speelvlak omspant. Giulia Torri en Miquel Fiol Duran bewegen zich op grote hoogte hier vliegensvlug doorheen.
  • TWO is een installatie met participatie van film, muziek  en dans voor in de foyer van het Theater.
  • Voor FOUR hebben componisten/pianisten Wolfert Brederode en Martin Fondse een nieuw muziekstuk uit 4 delen gecomponeerd. Deze compositie zal live worden uitgevoerd. Dansers Kristen Cere en Van Leth zelf hebben de muziek vertaald in een choreografie.

Daarnaast waren er 3 installaties in de foyer te zien gemaakt door Vincent de Kooker en Lonneke van Leth