DE ZAAK CARMEN

Na het grote succes in Den Haag komt de spannende dansvoorstelling DE ZAAK CARMEN naar de rest van Nederland!

 

Deze dansthriller is gebaseerd op Bizet's beroemde opera, herschreven/bewerkt door Lonneke van Leth en begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent, maar daarmee is het niet afgelopen, want de dienstdoende rechercheur kan de zaak niet loslaten en wordt meegezogen door Carmen in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. De Zaak Carmen is een indrukwekkende en rauwe voorstelling. 
 
Lonneke van Leth danst in de voorstelling zelf de hoofdrol als Carmen. Het team van dansers bestaat uit professionele, maar ook 30 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. De wisselwerking tussen de professionele en de recreatieve dansers leiden tot een blijvende kwaliteitsslag bij de laatste groep dansers. Ze gebruikt deze ontwikkeling van het talent op sublieme wijze in haar voorstelling. De vakkundigheid van Van Leth zorgt ervoor dat deze groep dansers gezamenlijk een artistiek hoogwaardige voorstelling neerzet. De speciaal voor deze uitvoering gecomponeerde muziek is van de Oekraïense componist Maxim Shalygin. Acteur Hugo Maerten spreekt teksten geschreven door Martijn de Rijk en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker creëerde het decor. 
 

 

PERS

"Verleidelijk tot in de dood"
De Telegraaf

"Scherp als de hel, grappig en geil"
Den Haag Centraal

"Dood en verderf In Haagse dansthriller"
Omroep West

 

Publieksreacties
"Ik ben gisteravond komen kijken naar De zaak Carmen. Ik heb genoten!!!
Vol bewondering heb ik naar jouw dans, je spel, je mimiek gekeken. Werkelijk heel indrukwekkend."

"We (mijn moeder en ik) hebben genoten van de energie die er vanuit ging. Prachtige decors ook!"

"Wat is Carmen een spannende voorstelling! En wat dans je toch prachtig, met passie. Het is een zinderende voorstelling. De groepschoreografieën vind ik dynamisch en origineel. Je gaat als vanzelf op het puntje van je stoel zitten. We hebben kortom enorm genoten!"

"Het totaal klopte gewoon... pfff wat een immens project !. Heel veel respect. Carmen verdient het om door veel meer mensen gezien te worden!"

"Prachtige voorstelling, prachtige dansers"

 

Choreografie

Lonneke van Leth

Dansers

Lonneke van Leth, Riccardo Sbrighi, Camille Pidou, Stein Fluijt, Erik Constantin Mathieu van Hal, Noortje Vogels, Esmee le Can, Hazel Öfner, David Vermeulen, Lotte van Breukelen

Ensemble dansers

Michelle Storm Celine Braakman, Annette Mandos, Sarah Ibrahimi, Kah-Wai Lam, Sophieke Klijnstra, Kim Alferink, Chantal van der Meer, Xiamyra Daal Daphna Diluana, Odette Zwinkels, Marieke van Ooijen, Jikke Nieuwint, Eryn Nieuwint, Frederique van Dijk, Laurien Wolfswinkel, Patricia Oldenhave, Joyce Marijnissen, Ingeborg de Haan, Nina van Veen, Anita Bharos, Noortje Lodiers

Scenografie

Vincent de Kooker

Licht

Nico de Rooij

Music compositie

Maxim Shalygin

Kostuums

Heidi de Raad

Tekst 

Martijn de Rijk

Musici

New European Ensemble

 

 

 


«   »