NACHTNET

Middernacht op een station in een gat en je wilt maar één ding ... naar huis, maar dat was dit keer niet het geval! Lonneke van Leth is samen met mimespeler Reinier Schimmel terug op het podium in de hilarische mime / dance performance 'Nachtnet'. De voorstelling ontstond rond een sitcom-achtige situatie van een vrouw op een verlaten platform midden in de nacht, geplaagd door de situaties die zich voordoen.

Nachtnet is eerder in 2008 uitgevoerd en nu is deze uitvoering te zien in een andere bijgewerkte benadering van de gegevens. "Ik vind het interessant om nieuwe vormen te maken om een verhaal zonder tekst te vertellen en in dat kader een balans te vinden tussen mime en dans waar mijn werk naar verwijst," zegt Lonneke van Leth. Deze "Nachtnet" heeft, zoals we van haar gewend zijn, een humoristisch tintje met een draai en de nodige hilariteit als gevolg van het feest van herkenning.

 

Director: Lonneke van Leth, Vincent de Kooker and Reinier Schimmel
Uitvoering: Lonneke van Leth and Reinier Schimmel
Design: Vincent de Kooker
Geluid / muziek: Maxim Shalygin
Lichtontwerp: Nico De Rooij

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.


«   »