SYLPHIDES BELOFTE

Sylphides belofte is een nieuwe voorstelling in de reeks bewerkingen van klassiekers voor de jeugd. Een gedanst sprookje voor de hele familie, over beloftes nakomen en keuzes maken gebaseerd op de gelijknamige klassieker 'La Sylphide'

 

Het verhaal

De voorstelling gaat over de knappe jongeman James die gaat trouwen met de strenge boerenmeid Effie. Eigenlijk droomt James van het meisje op het schilderij dat boven de open haard hangt, maar ja dat is een schilderij….

Wat James niet weet is dat Sylphide, het meisje op het schilderij, al jaren verliefd op hem is. Om voor 1 keer in het echt met hem te kunnen dansen heeft zij een heks een belofte gedaan. De heks tovert haar uit het schilderij in ruil voor haar dansschoentjes.  

James komt thuis van zijn werk wanneer Sylphide plotseling verschijnt. Ze is betoverend mooi en James is op slag verliefd op haar. Zodra Sylphide haar vrijheid heeft, danst ze er op los met James en vergeet ze haar belofte aan de heks. Wanneer de heks haar herinnert aan haar belofte, probeert Sylphide samen met James onder die belofte uit te komen. De heks is daar boos om en besluit Sylphide een lesje te leren, want wat je belooft moet je doen, toch?

Sylphide's Belofte is een van de tien klassiekers die Lonneke van Leth creëert en wordt landelijk aangeboden via impresariaat uit de kunst. Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.


Subthema: Beloften, gedrag

 

Choreografie/Concept: Lonneke van Leth

Film/Scenografie/Concept: Vincent de Kooker

Dans: Riccardo Sbrighi en Camille Pidou

(understudy Thomas vd Linden en Lara Kleinrensink)

Kostuums: Heidi de Raad

Muziek: Divers

 

Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.