top of page

Haagse Shuffle challenge

9 jun. 2022

Vincent de Kooker

Een initiatief van Lonneke van Leth Dans en de GGD Haaglanden

DE HAAGSE SHUFFLE

Een initiatief van Lonneke van Leth Dans en de GGD Haaglanden


10 juni a.s. is het weer zover: De Haagse Shuffle Challenge 2022!

De leerlingen van 24 Haagse basisscholen hebben zich het hele schooljaar voorbereid op deze dag. Initiatiefneemster Lonneke van Leth bezoekt samen met jurylid Andy Ninvalle de finalisten en beoordeelt hun presentaties. Wie wint dit jaar de begeerde Haage Shuffle wisselbeker en de cheque van 500 euro te besteden aan een sportief uitje voor de hele klas?WAAROM DE HAAGSE SHUFFLE?

Kinderen bewegen veel te weinig. Nederland is kampioen zitten en dat geldt ook voor kinderen. Ze spelen veel te weinig buiten en zitten steeds meer op hun tablet of telefoon. De motorische ontwikkeling van kinderen holt daardoor snel achteruit en dat baart zorgen.


De meeste kinderen dansen wel graag en doen dat vaak met groot gemak en overal. Dansen is ook leuk: bewegen op muziek, alleen of met elkaar, geeft energie en zelfvertrouwen, je hart gaat sneller kloppen en je bloed gaat sneller stromen. Zo is het idee van de Haagse Shuffle geboren. Want stel je eens voor dat alle kinderen lekker in hun vel zitten en dagelijks plezier beleven in bewegen!

De Haagse Aanpak Gezond Gewicht van GGD Haaglanden en Lonneke van Leth Dans ontdekten een gedeelde droom: dans inzetten om Haagse kinderen regelmatig te laten bewegen, op school en thuis. Resultaat: De Haagse Shuffle! Iedere dag een beweegmoment met de hele klas!


WIE ORGANISEREN DE HAAGSE SHUFFLE?

Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) in samenwerking met Lonneke van Leth Dans

De Haagse Shuffle wordt gefinancierd door Fonds 1818, het VSB Fonds, de GGD en de gemeente Den Haag/Sportbeleid.


LONNEKE VAN LETH DANS

Lonneke van Leth Dans is het Haags dansgezelschap voor de jeugd. Zij spelen vele dansvoorstellingen op basis- en middelbare scholen door heel Nederland en zijn met familievoorstellingen ook in het theater te zien. Met de verhalende, beeldende en klassiek moderne dansstijl vol humor en toegankelijke choreografieën weet Lonneke van Leth Dans kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor moderne dans. Het gezelschap maakt ook lesprogramma’s en geeft vele dansworkshops op de scholen. Na een succesvolle pilot in 2020 is De Haagse Shuffle ontwikkeld tot een driejarig lesprogramma.


HAGG

De Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) van GGD Haaglanden wil graag dat alle kinderen in Den Haag gezond opgroeien in een beweegvriendelijke omgeving waar de gezonde keuze de makkelijke keuze is. HAGG realiseert dit door samen te werken met professionals in de omgeving van het kind, onder andere door gezond gewoon te maken. Water drinken als je dorst hebt, fruit als tussendoortje, kleine traktaties en genoeg bewegen. HAGG wil vooral laten zien dat gezond ook leuk en lekker kan zijn!


Kampioen van 2020:

https://www.haagseshuffle.nl/post/en-de-kampioen-haagse-shuffle-2020-is


Meer info:

https://www.haagseshuffle.nl/


bottom of page