OVER ONS

Lonneke van Leth Dans is hét dansgezelschap voor de jeugd gevestigd in Den Haag. Met een eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en veel humor verrast en enthousiasmeert het gezelschap de jeugd keer op keer. Klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis worden bewerkt tot eigentijdse dans versies, die leerzaam en spannend zijn en de jeugd laat kennismaken met dans. Een theatrale context en dans zijn in het werk van choreografe Lonneke van Leth onlosmakelijk in elkaar verweven geraakt. In de voorstellingen wordt de modern-klassieke dans aangevuld met de vertellende en reflexieve kracht van het theater. De jeugd wordt met de voorstellingen aangesproken op verbeelding en emoties. Maatschappelijk relevante onderwerpen worden daarbij niet geschuwd.

 

Lonneke van Leth Dans maakt voorstellingen voor families en het primair en voortgezet onderwijs. Er worden twee nieuwe producties per jaar gemaakt. Per schooljaar worden zo'n 70 schoolvoorstellingen gespeeld voor 14.000 leerlingen.

Missie  

Lonneke van Leth maakt verhalende en beeldende dansvoorstellingen. In haar choreografieën weet zij met haar humor en treffende muziekkeuzes jong en oud te enthousiasmeren voor moderne dans. De voorstellingen zijn van hoog artistiek niveau. Den Haag is voor Lonneke van Leth de stad waar zij haar inspiratie vindt en haar producties vormgeeft.  

 

Visie

Lonneke van Leth Dans is hét dansgezelschap dat van iedereen dansliefhebber maakt! Van jongs af aan. Met haar eigenzinnige verhalende dansstijl heeft Van Leth een vaste plek binnen het Nederlandse dansaanbod.

 

Doelstelling

De doelstelling van de stichting staat vermeld in artikel 2 van de statuten:

De stichting heeft ten doel: het bevorderen van de dans-en theater cultuur door het ontplooien en presenteren van culturele initiatieven en activiteiten, alles in de ruimste zin.

 

Positionering

Lonneke van Leth Dans onderscheidt zich door eigenzinnigheid, non-conformisme en een eigen stijl en koers. Van Leth werkt, waar mogelijk, met specifiek voor haar gecomponeerde muziek en live uitvoering. Lonneke van Leth Dans is hét jeugd dansgezelschap van Den Haag. Dit maakt haar belangrijk voor zowel de Haagse als de landelijke dansketen.