LONNEKE VAN LETH DANS

Lonneke van Leth Dans is hét dansgezelschap voor de jeugd. Gevestigd in Den Haag, maar met een groot bereik in heel Nederland. Met een eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en veel humor verrast en enthousiasmeert het gezelschap de jeugd keer op keer.

Klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis worden bewerkt tot eigentijdse dansversies, die leerzaam en spannend zijn en de jeugd laat kennismaken met dans. Een theatrale context en dans zijn bij Lonneke van Leth Dans onlosmakelijk in elkaar verweven geraakt. In de voorstellingen wordt de modern-klassieke dans aangevuld met de vertellende en reflexieve kracht van het theater. De jeugd wordt met de voorstellingen aangesproken op verbeelding en emoties. Maatschappelijk relevante onderwerpen worden daarbij niet geschuwd.

 

Lonneke van Leth Dans maakt voorstellingen voor families en het primair en voortgezet onderwijs. Er worden twee nieuwe producties per jaar gemaakt. Per schooljaar worden zo'n 75 schoolvoorstellingen gespeeld voor 14.000 leerlingen. In onze dansstudio op de Bink36 repeteren en monteren we onze jeugdvoorstellingen. Presenteren gebeurt in theaters en op festivals door het hele land. Onze voorstellingen spelen wij ook veel op scholen.

 

Het gezelschap wordt geleid door artistiek leiders Lonneke van Leth en Vincent de Kooker. Lonneke van Leth Dans wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Den Haag.