NACHTNET

Middernacht op een station in een gat en je wilt maar een ding…naar huis, maar dat zat er deze keer even niet in! Lonneke van Leth is terug op toneel samen met mime speler Reinier Schimmel in de hilarische mime/dansvoorstelling ‘Nachtnet’. De voorstelling is ontstaan rond een sitcom-achtige situatie van een vrouw op een verlaten perron midden in de nacht die geplaagd wordt door de situaties die zich voordoen.

Nachtnet is eerder opgevoerd in 2008 en nu is deze voorstelling te zien in een andere geactualiseerde benadering van het gegeven.‘Ik vind het interessant om nieuwe vormen te creëren om een verhaal zonder tekst te vertellen en binnen dat kader een balans te vinden tussen mime en dans waarmee mijn werk zich duidt.’ aldus Lonneke van Leth. Deze Nachtnet heeft, zoals we gewend zijn van haar een humoristisch tintje met een twist en de nodige hilariteit die voortvloeit uit het feest der herkenning.

 

Cast:

  • Regie: Lonneke van Leth, Vincent de Kooker en Reinier Schimmel
  • Uitvoering: Lonneke van Leth en Reinier Schimmel
  • Vormgeving: Vincent de Kooker
  • Sounds/muziek: Maxim Shalygin
  • Lichtontwerp: Nico De Rooij

 

Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.