KLEIN

“Klein” is een van de drie choreografieën die zijn gemaakt voor het UNEVEN programma 2012 met als thema; Schilders. Van Leth heeft, geïnspireerd op de bodyprints van Yves Klein, een choreografie voor de dansers Riccardo Sbrighi en Mauricio Giunti en danseres Chika Tatsumi gecreëerd. Live uitgevoerd door musici van het Koninklijk Conservatorium en solisten Merel Junge en Hadewijch Hofland.

Uneven is een jaarlijkse avonden reeks in Theater aan het Spui waarin het publiek een diversiteit aan dansvoorstellingen krijgt te zien allemaal geïnspireerd op een vooraf bepaald gegeven.

 

Lonneke van Leth Producties presenteert voor de 4e maal het UNEVEN programma. Een avond vol  dans, beeldende kunst, live muziek, nieuwe composities en film. Al eeuwen lang inspireren kunstenaars elkaar. Niet alleen hun eigen vakbroeders, maar ook vogels van totaal andere pluimage.

UNEVEN neemt de komende jaren steeds een andere kunstdiscipline en de beoefenaren daarvan als uitgangspunt: film/cineasten, kleding/modeontwerpers, installaties/beeldend kunstenaars, muziek/componisten. Hun werk, interpretaties of werkwijze is het uitgangspunt maar ook de inspiratiebron. Dat kan zijn vanuit een historisch perspectief of de individuele kijk van de kunstenaar zelf. Het thema voor 2012 is schilders en hun schilderkunst. Schilders als Piet Mondriaan, Frieda Kahlo, Edward Hopper, Yves Klein en Gustav Klimt zijn dit jaar door hun werk de inspiratiebronnen voor de optredens tijdens UNEVEN.

Het festival bestaat uit een performance, diverse installaties, een cine dansfilm en een drietal dansstukken. Het geheel staat onder de bezielende leiding van choreografe Lonneke van Leth en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

 

CAST

  • Choreografie: Lonneke van Leth
  • Musici: Het Fidessa Quartet van het Koninklijk Conservatorium, De violistes Merel Junge en Hadewych Hofland
  • Componist: Eef van Breen en zijn  Eef van Breen Group
  • Componist: Maxim Shalygin
  • Dansers: Studenten Dans van Codarts Rotterdam, Ricardo Sbrighi,Mauricio Giunti, Chika Tatsumi en Lonneke van Leth
  • Scenografie: Vincent de Kooker
  • Installaties: Studenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst Den Haag
  • Kostuums Heidi de Raad