CORE10.jpg

Homo Sapiens 12+

Het Laatste oordeel

Een choreografie geïnspireerd op het bekende schilderij van Lucas van Leyden. In het schilderij velt god een oordeel over de mens en bepaalt vervolgens of iemand naar de hemel of de hel gaat.

In het stuk van Van Leth beoordeelt god niet het individu, maar de hele mensheid. Waarin is de mens geslaagd en waarin niet? En wat is zijn laatste oordeel met betrekking tot zijn project 'De Mens’? Een intense choreografie voor vier dansers op muziek van Jocelyn Pook.

 

Thema: De mens

Choreografie/concept: Lonneke van Leth

Vormgeving: Vincent de Kooker

Dansers: Esmee le Can, Thomas van Linden, Riccardo Sbrighi, Camille Pidou

Core

Core is een korte choreografie geïnspireerd op het verhaal van Jules Verne 'naar het middelpunt der aarde'. Op reis naar het middelpunt der aarde wordt het reisgezelschap geconfronteerd met een veelheid aan gevaren die hen bedreigt op weg naar het onbekende.

 

In 2018 maakte Lonneke van Leth in opdracht van de gemeente Den Haag deze choreografie voor de start van de bouw aan de Victory Boogie Boogie tunnel in Den Haag welke in 2020 gerealiseerd zal moeten zijn. De choreografie wordt uitgevoerd door zes dansers op muziek van Maxim Shalygin. 

 

Core is een zware groepschoreografie die veel eist van de dansers. Net als de hoofdpersonen in het boek van Jules Verne laat Core zien waar mensen toe in staat zijn als we samenwerken.

Lonneke van Leth Dans is het Haagse dansgezelschap voor de jeugd en onderdeel van Den Haag dansstad. 

Lonneke van Leth Dans wordt structureel gesteund door de Gemeente Den Haag.

Contact:

Lonneke van Leth Dans

Binckhorstlaan 36 M601

2516 BE Den Haag

info@lonnekevanleth.nl

  • Grey Facebook Icon

SOCIAL MEDIA

© 2020 by Vincent de Kooker