FLOORTJE-camille%20(1)_edited.jpg

Het verrotte leven van

Floortje Bloem 14+

Een recht in het hart rakende dansbewerking van het gelijknamige boek van schrijfster Yvonne Keuls. Diverse bekende acteurs als Paul Kooij, Kees Boot, Mirjam Stolwijk, Claire Bender en Roosmarijn Luyten spelen in teksten van Martijn de Rijk een rol in de voorstelling.

 

Een selectie van personages uit het oorspronkelijke boek staat in een populaire talkshow-setting lijnrecht tegenover elkaar. Zij voeren een discussie over hoe het zo fout heeft kunnen gaan in het leven van Floortje Bloem. Omdat de talkshowhost vooral geïnteresseerd is in sensationele emo-televisie, verzanden de personages in een verharde en verzuurde blame game en lopen de gemoederen hoog op. De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar in de toenemende polarisatie en het tribalisme die het huidige publieke debat wereldwijd tekenen.

 

In dit decor toont een solodanseres het innerlijke leven, de hoop, de kracht en de kwetsbaarheid van de jonge Floortje. De verschillende acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en zijn onderdeel van het decor. Samen met speciaal gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis vormt de voorstelling een multidisciplinair geheel. 

 

Het boek won in januari 2020 de Peter van Straaten psychologie prijs en heeft sinds het verschijnen nog niets aan zeggingskracht verloren.

Deze voorstelling is beschikbaar voor boekingen vanaf september 2021.

Meer informatie en boekingen: zakelijk@lonnekevanleth.nl.