top of page

Een Romeo en Julia (12+) Schoolvoorstelling

Choreografe Lonneke van Leth gebruikt dans en het onverwoestbare verhaal van Romeo en Julia om jongeren vanaf 12 jaar bewust te maken van de vluchtelingenproblematiek.

Een Romeo en Julia (12+) Schoolvoorstelling
Een Romeo en Julia (12+) Schoolvoorstelling

Tijd en Locatie

03 mrt 2021 09:00 – 15:00

Pius X-College, Tuinstraat 1-3, 5531 GK Bladel, Nederland

Wat?

Het verhaal

Jan Sluis, de vader van Maartje, is tegen de komst van het asielzoekers centrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum er toch en komen er 300 asielzoekers wonen. Asielzoeker Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest dat wordt georganiseerd door de gemeente voor de jongeren van het AZC ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd en ontstaat er een verboden liefde. De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit.

Een Romeo en Julia is een dans-theatervoorstelling gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Shakespeare, een voorstelling van Lonneke van Leth in de lijn van haar bewerkte klassiekers voor jongeren met toneel en dans.

Choreografie/concept: Lonneke van Leth

Dansers: Camille Pidou, Riccardo Sbrighi

Tekst: Martijn de Rijk

Decor/concept: Vincent de Kooker

Acteurs: Celil Toksoz en Wim Serlie

Video: Leo van Emden

Licht: Nico de Rooij

Wilt u meer informatie of boeken? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op.

Een Romeo en Julia is een van de tien klassiekers die Lonneke van Leth creëert en wordt landelijk aangeboden via Impresariaat Uit De Kunst, info@iudk.nl

Voor boekingen in Den Haag en omstreken, neem contact op met: zakelijk@lonnekevanleth.nl

Delen

bottom of page