top of page

Assepoes (6+) Schoolvoorstelling

Een dansvoorstelling van Lonneke van Leth in de serie klassiekers voor de jeugd. Een bewerkt sprookje dat laat zien dat je voor jezelf moet opkomen en niemand jouw dromen kan afpakken.

Assepoes (6+) Schoolvoorstelling
Assepoes (6+) Schoolvoorstelling

Tijd en Locatie

18 mei 2021 09:00 – 13:00

online

Wat?

Een dansvoorstelling van Lonneke van Leth in de serie klassiekers voor de jeugd. Een bewerkt sprookje dat laat zien dat je voor jezelf moet opkomen en niemand jouw dromen kan afpakken. Voor degene die doorzet en hoop houdt staat er iets moois te wachten.

Het verhaal

Assepoes noemen ze haar plagerig…... omdat ze van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd de rotklusjes moet opknappen. Zij hebben van alles het nieuwste van het nieuwste en Assepoes krijgt alleen de afdankertjes en daar pesten de stiefzusjes haar mee. Op een dag geeft de buurjongen een groot feest. In het dorp staat hij bekend als Prins Vollebeurs, omdat hij uit een erg rijke familie komt. Ieder meisje uit de buurt wil dan ook graag verkering met hem. Assepoes wil ook naar het feest, maar van haar stiefmoeder moet ze de badkamer schoonmaken. Haar stiefzusjes mogen natuurlijk wel gaan. Verdrietig staart ze naar haar kledingkast vol afdankertjes. 

Thema: Klassieker voor de jeugd

Choreografie: Lonneke van Leth

Dansers: Camille Pidou en Riccardo Sbrighi

Kostuums: Heidi de Raad

Tekst: Martijn de Rijk

Scenografie: Vincent de Kooker

Delen

bottom of page