EEN ROMEO EN JULIA

Jan Sluis, de vader van Maartje is tegen de komst van het asielzoekers centrum in zijn dorp en speelt binnen de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het centrum er toch en komen er 300 asielzoekers wonen. Asielzoeker Ibrahim Akram is de vader van Walid, hij heeft een streng geloof en conservatieve opvattingen over het leven. Jan en Ibrahim komen tijdens AZC bijeenkomsten lijnrecht tegenover elkaar te staan. Op een feest dat wordt georganiseerd door de gemeente voor de jongeren van het AZC ontmoeten Maartje en Walid elkaar. Ondanks de opvattingen van beide ouders worden zij verliefd en ontstaat er een verboden liefde.

 

De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit. Een Romeo en Julia is een dans theatervoorstelling gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Shakespeare, een nieuwe voorstelling van Lonneke van Leth in de lijn van haar bewerkte klassiekers voor jongeren met toneel en dans.

Een Romeo en Julia is een van de tien klassiekers die Lonneke van Leth creëert en wordt landelijk aangeboden via impresariaat uit de kunst. Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.

 

Choreografie/concept: Lonneke van Leth

Dansers: Camille Pidou, Riccardo Sbrighi

Tekst: Martijn de Rijk

Decor/concept: Vincent de Kooker

Acteurs: Celil Toksoz en Wim Serlie

Video: Leo van Emden

Licht: Nico de Rooij

 

Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige verhalende modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd.