DE ZAAK CARMEN 2017

Na de succesvolle voorstellingen Het Zwanenmeer en De Odyssee presenteert de Haagse choreografe Lonneke van Leth ‘De Zaak Carmen’, een spannende dansthriller gebaseerd op Bizet’s beroemde opera.

 

Het verhaal

De voorstelling begint met de moord op Carmen. Haar minnaar Don José bekent en daarmee lijkt het klaar. Maar de dienstdoende rechercheur kan de zaak maar niet loslaten, omdat Carmen hem meezuigt in de duistere afgrond van de menselijke geest. Zij toont hem een wereld vol geweld, verlangen en vervreemding. De Zaak Carmen is een indrukwekkende en rauwe voorstelling.

 

Participatie

In De Zaak Carmen danst Van Leth zelf met haar team van professionele dansers, maar ook 30 recreatieve dansers van 15 jaar en ouder uit de regio Haaglanden. Van Leth heeft de expertise om de kracht, behoeften en leergierigheid van deze dansers te herkennen en te versterken. De wisselwerking tussen de professionele en de recreatieve dansers leiden tot een blijvende kwaliteitsslag bij de laatste groep dansers. Ze gebruikt deze ontwikkeling van het talent op sublieme wijze in haar voorstelling. De vakkundigheid van Van Leth zorgt ervoor dat deze groep dansers gezamenlijk een artistiek hoogwaardige voorstelling neerzet.

 

Team

Maxim Shalygin componeerde nieuwe muziek voor De Zaak Carmen, die live wordt uitgevoerd door 11 musici van het New European Ensemble en 24 koorzangeressen.

Martijn de Rijk schreef de teksten voor acteur Juda Goslinga. Dit alles beleeft u in een grootse setting van beeldend kunstenaar Vincent de Kooker.

 

Lonneke van Leth

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige modern-klassieke dansstijl en veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie. Een absolute must see!!

 

Publieksreacties
"Ik ben gisteravond komen kijken naar De zaak Carmen. Ik heb genoten!!!
Vol bewondering heb ik naar jouw dans, je spel, je mimiek gekeken. Werkelijk heel indrukwekkend."

"We (mijn moeder en ik) hebben genoten van de energie die er vanuit ging. Prachtige decors ook!"

"Wat is Carmen een spannende voorstelling! En wat dans je toch prachtig, met passie. Het is een zinderende voorstelling. De groepschoreografieën vind ik dynamisch en origineel. Je gaat als vanzelf op het puntje van je stoel zitten. We hebben kortom enorm genoten!"

"Het totaal klopte gewoon... pfff wat een immens project !. Heel veel respect. Carmen verdient het om door veel meer mensen gezien te worden!"

"Prachtige voorstelling, prachtige dansers. TOP TOP."

 

Pers:

"Verleidelijk tot in de dood"
De Telegraaf

"Scherp als de hel, grappig en geil"
Den Haag Centraal

"Dood en verderf In Haagse dansthriller"
Omroep West

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.