DE VUURVOGEL

Schermafbeelding2017-05-08om150732.jpg

In een intieme en betoverende sfeer gaat een jonge prins in de tovertuin op zoek naar zijn prinses die betoverd is door de boze tovenaar. Hij vangt echter een Vuurvogel, die het geheim blijkt te kennen van het gouden ei van de tovenaar. In ruil voor haar vrijheid verklapt ze het. Kan de prins de macht van de tovenaar weerstaan en de betovering verbreken? Een prachtige kennismaking voor leerlingen met dans. In deze kleurrijke voorstelling wordt gedanst op de originele muziek van Igor Stravinsky.

Lonneke van Leth wil laten zien dat dans aantrekkelijk, begrijpelijk én tegelijkertijd van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Met haar eigenzinnige modern-klassieke dansstijl en vooral veel humor verrast en enthousiasmeert zij zowel ervaren publiek als publiek dat voor het eerst kennismaakt met dans. Zij bewerkt klassieke verhalen uit de cultuurgeschiedenis tot een eigentijdse dansversie voor de jeugd. Thema: goed/kwaad vrijheid/vertrouwen.

 

De Vuurvogel is een van de tien klassiekers schoolvoorstellingen en word landelijk aangeboden via impresariaat uit de kunst. Bij interesse of vragen kunt u ook contact opnemen via educatie@lonnekevanleth.nl.