De Grote Olympische Spelshow (première januari 2019)


Het publiek bevindt zich in de setting van een spelshow. 4 dansers op het toneel vormen de panelleden. De show wordt gepresenteerd door een digitale spelshow host die publiek en panelleden meeneemt in de show. Het publiek is de raadgever van het panel, waardoor er veel interactie is tussen de dansers live op het toneel, de acteur op het scherm en het publiek in de zaal.

 

De Grote Olympische Spelshow bestaat uit een humoristische opeenvolging van sportmomenten, maar geeft ook belangrijke momenten uit de geschiedenis van de Olympische Spelen. De digitale host stelt vragen aan zowel panel als publiek en gaat in op vragen zoals waarom er vroeger naakt werd gesport? Waarom worden er soms geen Spelen georganiseerd? En wat is het effect van dopinggebruik voor de atleten en hun sponsordeals?

 

Voorstellingen van Lonneke van Leth typeren zich als verhalend, toegankelijk en beeldend. Met haar humor en treffende muziekkeuzes weet zij menigeen te enthousiasmeren voor moderne dans. De Grote Olympische Spelshow is een humoristische dansvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, en hun ouders.

 

Première 13 januari 2019 in Theater aan het Spui, Den Haag.

PERSBERICHT: Lonneke van Leth Dans presenteert De Grote Olympische Spelshow (september 2018)
PDF – 204.5 KB
PERSBERICHT: Sport en dans komen samen in De Grote Olympische Spelshow! (oktober 2018)
PDF – 209.5 KB