Bio Benno Tempel

Benno Tempel is al acht jaar werkzaam als directeur van het Gemeentemuseum Den Haag. Benno Tempel studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met specialisatie 19e- en vroeg 20e-eeuwse kunst. Benno Tempel werd op zijn 36ste museumdirecteur.

Het Gemeentemuseum is een van de grootste kunstmusea van Nederland. Het museum beschikt over een omvangrijke collectie moderne kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst. Het is bovendien internationaal vermaard vanwege de collectie Mondriaans, de grootste ter wereld.

Benno Tempel begon zijn loopbaan als gastconservator in het Dordrechts Museum. Daarna werkte hij voor het Rijksmuseum, was hij conservator bij het Van Gogh Museum en de Rotterdamse Kunsthal.Bio Tineke Maas

Tineke Maas is cultureel entrepeneur en theaterdirecteur.

Zij vervulde deze rol bij meerdere theaters in Nederland en is momenteel directeur bij het Stadstheater Zoetermeer.

Tineke heeft passie voor cultuur én ondernemen, zaken én mensen. Gelooft in de ontwikkeling en profilering van podia als ontmoetingsplaats en Podium van de Stad. Is samenwerker, verbinder, plannenmaker en innovator. Heeft Zeeuwse roots en een oneindige hoeveelheid energie.Tom de Ket

Tom de Ket is schrijver en regisseur en bekend van een aantal grote locatietheaterprojecten: Het Pauperparadijs, De Drentse Bluesopera, O die zee en Voor eeuwig. Daarnaast is hij oprichter en acteur bij De Verleiders, die eerder te zien waren met de theaterhits Door de bank genomen, Stikken en slikken en STEM KWIJT. Verder is Tom bekend als de helft van het cabaretduo Van Houts en De Ket. Hij werkte o.a. bij theatergezelschappen als Theatergroep Hollandia, het Ro theater, het Zuidelijk toneel en het NNT. Hij maakte voor de VPRO de spraakmakende tv serie Begraven. Zomer 2018 is het succesvolle Pauperparadijs in Carre te Amsterdam te zien.

 

(foto Tom de Ket Janita Sassen)Samuel Wuersten Biography

Samuel Wuersten’s life in dance is multifaceted.  He enjoyed a diversified career as a contemporary repertory dancer, created self-produced as well as commissioned work as a choreographer and is a sought after teacher of contemporary dance around the world. He is the artistic and general director of the renowned Holland Dance Festival, executive co-director of Codarts Arts University Rotterdam as well as the artistic director of the Bachelor Dance program at Zurich Arts University in Switzerland.

He regularly serves as a jury member and consultant to various dance and arts organizations.  For over a decade, he was the artistic co-director of the Steps International Dance Festival in Switzerland as well as a member of the artistic committee of the Prix de Lausanne. Since 2013, Samuel Wuersten has been the international curator of Diana Vishneva’s CONTEXT festival in Moscow and St Petersburg.

Samuel Wuersten was born and raised in Gstaad, Switzerland. He had his formal dance training at the Hamburg Ballet School as well as at Codarts Arts University Rotterdam (formerly Rotterdam Dance Academy). He is currently based in The Netherlands. In 2011 he was honoured with a knighthood in the Dutch order of Orange-Nassau. In the same year he was admitted to the French Order of Arts and Letters as Chevalier dans l’ordre des Arts et des Lettres.Yvonne Keuls

Yvonne Keuls (1931) begon halverwege de jaren vijfitg met het schrijven van korte schetsen over haar dochters en breidde dat al snel uit met toneelstukken, hoorspelen en literaire televisiebewerkingen. Ze vond haar grote publiek met sociaal-realistische romans als Jan Rap en z’n maat, De moeder van David S en Het verrotte leven van Floortje Bloem. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving zij de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele ouvre en onlangs werd haar de litteraire Witte Prijs 2018 toegekend. In 1999 werd Yvonne Keuls benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.Raoul Boer

Raoul Boer heeft sociale wetenschappen en bestuurskunde gestudeerd. Via o.a. beleidsfuncties bij de Provincie Drenthe en de directie Kunsten bij het toenmalige Ministerie van WVC en staffuncties bij het Stedelijk Museum Amsterdam en het Cobra Museum Amstelveen, werd hij in 1997 adjunct-directeur bij Theatercombinatie Bellevue/Nieuwe de la Mar. In 2001 werd hij benoemd als directeur in de op dat moment net opgeleverde nieuwe schouwburg in Hengelo. In de jaren daarna heeft de schouwburg zich -mede dankzij de vlakke vloer zaal- ontwikkeld tot een theater met bovengemiddeld aanbod van door het Rijk ondersteunde gezelschappen, waaronder Lonneke van Leth Producties. Op dit moment wordt de schouwburg doorontwikkeld tot Theater van de Stad, een theater dat een nog grotere en actievere rol in de Hengelose samenleving speelt.